I hrachovka může chutnat

Také si vzpomínáte na pár pokrmů ze školní jídelny, které jste bytostně nenáviděli a s Vámi celý zbytek školy? Bylo již jakousi tradicí, že jistá jídla bývala hromadně odnášena do okénka s použitým nádobím téměř nedotčená? A soudružky učitelky se jen marně pokoušely vracet Vás zpět ke stolům s tím, že je třeba jídlo sníst. Mezi tyto jídla většinou patřívala i hrachová kaše či polévka. Nejspíše to bude tím, že v dřívějších dobách kuchařky vařily bez letáku Albert.

Potěší a zahřeje

S letákem Albert by se tato situace skutečně nemohla opakovat. A jistě dříve či později uznáte, že jsou-li k dispozici kvalitní suroviny a pokrm je připravován s láskou a soustředěním, výsledek nemůže být špatný. Zkuste například hrachovou polévku ze zeleného hrachu, doplněnou trochou kořenové zeleniny a okořeněnou typickým kořením, bez něhož by to nebylo ono. Chutnala již našim babičkám a my budeme mít jistě stejný názor.

Ohodnoťte příspěvek